Żurawina - na co? Po co?  Naturalne Koktajle na wzmocnienie

Żurawina - na co? Po co?

Naturalne Koktajle na wzmocnienie

zobacz przepis

wyniki wyszukiwania

Znaleziono 6 wyników:
Naleśniki Żurawinowe
Ocena:
Naleśniki Żurawinowe

Na rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu) wsypujemy owoce żurawiny, dodajemy miód i 3 łyżeczki cukru. Smażymy do momentu, aż owoce zrobią się miękkie (ok. 6 minut) oczywiście od czasu do czasu mieszając. Następnie przyciskamy owoce aby wypuściła nieco soku i smażymy przez chwilkę (ok. 2 minut) ....

Komentarze(2)
Zobacz więcej
Kresowe Śledzie z Grzybami
Ocena:
Kresowe Śledzie z Grzybami

Płaty śledziowe moczymy w mleku przez mniej więcej godzinę. Jeżeli posiadamy wyjątkowo słone, możemy je najpierw przepłukać w czystej wodzie a następnie zamoczyć w mleku. Odsączamy i kroimy na 4 centymetrowe części. Na rozgrzany na patelni olej wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy do momentu...

Komentarze(3)
Zobacz więcej
Gzik z Marynowanymi Kurkami i Pyra z Ogniska
Ocena:
Gzik z Marynowanymi Kurkami i Pyra z Ogniska

Ziemniaki dokładnie myjemy i owijamy w folię aluminiową (ziemniaków nie obieramy) . Wrzucamy je do ogniska na mniej więcej 20 minut sprawdzając np. nożem czy w środku są już miękkie. Jeżeli nie możemy rozpalić ogniska :), użyjmy piekarnika ustawiając go na ok. 200°C i piekąc ok. 20 minut. Możemy również...

Komentarze(25)
Zobacz więcej